Sağlık

Erken doğmuş bebeklerde ROP için uluslararası kurs

ANKARA (İGFA) –Türkiye’de oftalmologları temsil eden tek dernek olan Türk Oftalmoloji Derneği, prematüre bebeklerde Prematüre Retinopatisi (ROP) konusunda uluslararası bir eğitim düzenleyecek.

Derneğin eğitim birimi Ankara TODEM tarafından Türk Neonatoloji Derneği işbirliğiyle 28-30 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında düzenlenecek Prematüre Retinopatisi (ROP) Kursu’nda, prematüre retinopatisi (ROP) kursunda, prematüre retinopatisi ile ilgili ulusal ve uluslararası gelişmeler ve hastalık olayları anlatılmaktadır. hastalığın tanı ve tedavisi kursa katılan göz doktorları ile paylaşılacaktır.

ERKEN TANI İÇİN PREMATÜR BEBEKLERDE ROP TARAMASI YAPILMALIDIR

Türk Oftalmoloji Derneği Prematüre Retinopatisi Kurul Başkanı Prof.

32 haftadan küçük veya 1.500 gramın altında doğan bebeklerin risk altında olduğu vurgulanarak, 2018 yılında yapılan bir çalışmada ROP için rutin tarama yapıldığı ve bu bebeklerin yüzde 30’unda hafif veya belirgin ROP hastalığı saptandığı ortaya çıktı. Özdek, “Bunların çoğu resen gerilerken, yüzde 5’inde tedavi gerektiren belirgin ROP gelişir (Bas AY, et al. TR-ROP Study Group. Br J Ophthalmol. 2018). Tedavi edilmediği takdirde birçok hastalığa neden olur” göz hastalıkları, özellikle görme kaybı.” Bu nedenle ülkemizde göz doktorları tarafından oldukça değer verilen bir hastalıktır. Türkiye’deki göz doktorları dünyada ROP hastalığının tedavisinde büyük başarı ve deneyime sahip.” dedi.

prof. Şengül Özdek, kursun simülasyon araçlarıyla hem teorik hem de pratik eğitim verileceğini belirterek, 3 gün boyunca ROP ile ilgili değerli tüm konuların kapsamlı bir şekilde ele alınacağını belirtti.

Ülkeler Arası ROP (ICROP) sınıflandırması ve sınıflandırmadaki yenilikler, ROP inceleme teknikleri, tarama, tedavi ve takip, anjiyografi ve optik koherens tomografinin ROP’daki rolü, mikro, nano ve daha büyük bebeklerde ROP’un özellikleri, lazer için ipuçları tedavi, agresif ROP olaylarının yönetimi, Anti-VEGF uygulamasının püf noktaları, ROP olaylarında cerrahi tedavi, uzun dönem takip, sekel ve komplikasyonların yönetimi ve tıbbi konular gibi konular işlenecektir. Beceri Transfer Kursları adı verilen uygulamalı eğitim kapsamında yenidoğan canlandırma, Eyesi İndirekt Oftalmoskopi Simülatörü ile indirekt oftalmoskopik muayene, retinoskopi ve vaka örnekleri üzerinden uzmanlarla küçük kümeler halinde klinik vaka tartışmaları yapılacak.

bunyan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu